Elena Monti: Ipermestra
Gaëlle le Roi: Elisa
Emanuela Galli: Linceo
Marcel Beekman: Berenice
Mark Tucker: Arbante
Sergio Foresti: Danao
Fabian Schofrin: Delmiro

Het was bovenal een ensemble-prestatie die door de twintig geweldige musici in de bak van fraaie kleuren werd voorzien. Trompert hield het gebeuren op het podium strak en gestileerd. Het spektakel, zoals de verwoesting van Argos of Ipermestra's vlucht op een grote vogel, kwam daardoor nog verrassender uit de verf. Met de prachtige kostuums van Mirjam Pater kon Trompert in het abstracte decor van Eric Goossens mooi plaatjes maken. De door Trompert gewenste Fra Angelico-sfeer kwam goed uit de verf.

Het kost iets, maar dan heb je ook wat! Het F.O.M. kan zich feliciteren met deze 'L'Ipermestra'.'

Peter van der Lint in 'Trouw'
26 augustus 2006btnvooruit


om verder te lezen
klik op de pijl rechts
btnhome

achteruit

Ingetogen personenregie en krachtige special effects

'L'Ipermestra blijkt in alle opzichten een volwaardige opera. Dat komt niet alleen doordat het geëngageerde festivalteam volledig op zijn taak berekend is, maar ook doordat Cavalli na Monteverdi de grootste operacomponist van zijn tijd was.

Trompert is in de leer geweest bij Pierre Audi, wat te zien is aan zijn combinatie van een ingetogen personenregie en een paar krachtige special effects, waaronder een zeer letterlijk vormgegeven deus ex machina. Mede dankzij de even simpele als oogverblindend mooie gewaden van Mirjam Pater en de multifunctionele blokkendoos waaruit decorontwerper Eric Goossens kerkers en kastelen bouwt, is l'Ipermestra een voorstelling geworden die zich kan meten met die van de Nederlandse Opera.

Frits van der Waa
in 'De Volkskrant', 26 augustus 2006.


Ipermestra 67
P

Verstilde schoonheid in
Cavalli's opera 'L'Ipermestra
'

'De verstilde schoonheid van deze interessante Cavalli-opera - meer dan driehonderd jaar slechts een vergeeld manuscript in een Venetiaanse bibliotheek - kwam in de enscenering van muzikaal leider Mike Fentros en regisseur Wim Trompert soms genadeloos mooi tot leven. [...] De 700.000 euro die nodig was om het vergeelde Cavalli-manuscript om te zetten in klinkende noten en levende beelden, heeft een voorstelling opgeleverd die de componist en zijn soms buitensporige wensen alle recht doet.

Emanuela Galli als Linceo
foto:
Marco Borggreve
Zuivere schoonheid in opera 'L'Ipermestra'

'De oude Florentijnen zouden hun toeters en bellen misschien hebben gemist, maar voor de hedendaagse oude muziek-liefhebber biedt deze voorstelling schoonheid in haar zuiverste gedaante.
[...] De strakke belichting, de kleurrijke maar eenvoudige kostuums en het sobere decor van rechthoekige blokken zijn in perfecte harmonie. Het toneelbeeld houdt drie aktes lang een ongenaaknare, aristocratische schoonheid. De regie van Wim Trompert draagt ook bij aan een sterke concentratie, bijvoorbeeld door inactieve personages in gefixeerde poses naar de actie te laten kijken. '

Jochem Valkenburg in NRC, August 25, 2006 

Ipermestra-54
Ipermesta-119
Marcel Beekman as Berenice
photo: Marco BorggreveIpermestra
Hier wordt de inhoud voor id "blokje10" weergegeven
Elena Monti as Ipermestra and
Gaëlle le Roi as Elisa
photo:
Marco Borggreve
Ipermesta-45
La Sfera Armoniosa Orchestra
Dirigent: Mike Fentross
Regisseur: Wim Trompert
Choreografie: Annabelle Lopez Ochoa
Decorontwerp: Eric Goossens
Kostuumontwerp: Mirjam Pater
Lichtontwerp: Uri Rapaport
Producent: Dani Cuypers

Francesco Cavalli: L'Ipermestra

Festival Oude Muziek Utrecht (2006)

  

Wim Trompert

Recent Productions:

The Magic Flute

Das Rheingold

Rheingold on the Rhine

Adoratione dei Magi

Lucia di Lammermoor

Daphne

Archive

Contact

 

Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven